25-års jubilæum
 

TILMELDINGSFRISTER

15. juni 2017:
Festivalpakke A
Overnatning


8. september 2017:
Festivalpakke B
Kurser
Frokost mandag / tirsdag
Festmiddag
Kaffebord tirsdag

15. september 2017:
Åbningsarrangement
Konference


Klik her for at gå til tilmelding.

OBS: Er du kommet for sent til at tilmelde dig, kan du forsøge at kontakte LMS på lms|lms.dk eller 8619 4570, så ser vi, hvad vi kan gøre.

Levende Musik i Skolen i 25 år

Der bliver skruet ekstra op for festlighederne på Musik i Tide Festival 2017, som markerer LMS' 25-års jubilæum. Læs mere om LMS' historie og virke her på siden.

I 1992 blev Jazzkredsen (nu JazzDanmark ), ROSA - Dansk Rock Samråd, Musik & Ungdom og Statens Musikråd enige om, at i stedet for at have hver sit udbud af skolekoncerter, var det bedre at samle det under én fælles hat. Og den hat kom til at hedde Levende Musik i Skolen.

I 2017 er det 25 år siden, og i dag har Levende Musik i Skolen slået sit navn fast som nationalt kompetencecenter og står nu årligt bag cirka 2200 koncerter skolekoncerter og 100 familiekoncerter med i alt omkring 120 musikgrupper.

I 1992 så nøgletallene en smule mere beskedne ud: Landssekretariatet Levende Musik i Skolen startede op med to ansatte og i den første sæson spillede ni musikgrupper i alt 60 koncerter. Dengang som nu med Ebbe Høyrup ved roret og hovedkontor i Aarhus.

Frem til 2007 var LMS især en udviklingsorganisation, der supplerede og koordinerede amternes skolekoncertvirksomhed, men med amterne nedlæggelse i 2007, fik LMS hovedansvaret for at levere skolekoncerter til hele landet.

Kendetegnende for LMS gennem alle årene har været fokus på kvalitet i alle led, hvilket blandt andet undersøges i de evalueringer, skoler og musikere udfylder efter hver koncert. LMS er derfor stolte af, at vores skolekoncertordning på en skala fra 1-5, hvor 5 er topkarakter, scorer 4,87 og musikernes musikalske præstation er helt oppe på 4,89.

Det har været 25 begivenhedsrige år med et væld af projekter, udvikling, netværk og udsyn, men mest af alt masser af live kvalitetsmusik, musikalsk mangfoldighed, nærvær og magiske øjeblikke på de danske skoler.

LMS håber på stor opbakning til at fejre jubilæet på Musik i Tide Festival 2017 som afholdes i Sønderborg den 24.-26. september.