Konference: Kunsten at lede kultur ind(e) i skolen

Børn og unge skal møde kunst og kultur i skolen – men hvorfor og hvordan?

Med skolereformen og den åbne skole er det ikke længere bare kulturlivets spillere, som står med en finger i vejret for at svare, nu er skoler og beslutningstagere i høj grad også kommet på banen med løsningsmodeller og viden med udgangspunkt i konkrete erfaringer.

En dag fyldt med deling af konkrete erfaringer, forskning, debat og magiske øjeblikke, hvor alle kan tage hjem med ny viden, inspiration og refleksion.

Program

10.00 Velkomst


10.10 Kreativiteten, kunst og kultur i skolen v. Lene Tanggaard, professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, AAU:

Hvorfor er kunst og kultur vigtig for at fastholde kreativitet, fantasi og lysten til læring og dannelse i et livslangt perspektiv? Oplevelser og aktiviteter med kunst og kultur åbner verden for elever i skolen og giver adgang til nye erfaringer. Lene fortæller os hvordan og inviterer til praktiske øvelser undervejs i sit oplæg.

11.00 Hvordan kæmper vi om og for kulturen og kunsten i skolen? v. Stefan Hermann, rektor på professionshøjskolen Metropol:

Kunsten og kulturen bliver nemt trængt i skolens hverdag såvel som i de store strategiske perspektiver for folkeskolen. Men vi kan ikke undvære kunsten og kulturen i skolen; de bærer en almen dannelse, som ikke alene er livgivende og perspektivrig i egen ret, men også fundamentale for at holde skole.

12.00 Frokost

13.00 Workshops

I – Hvad betyder det at satse på kunst/kultur i skolen og hvordan skaber det resultater?
Hør forskellige praksiseksempler fra skole og kommune: Hvordan finder man ressourcer til at prioritere kunst og kultur, hvad kræver det i praksis og hvad får man ud af det? Eksemplerne vil relateres til relevant forskning.
Mød: Vivian Møberg, Skoleleder Vestre Skole, Billund;Ole Glahn,Kultur- og Fritidsudvalgsformand, Kalundborg; Peter PannulaToft, Kontorchef Børn og Folkeskole, KL; Gertrud Latif Knudsen, Phd, Forsker v. ResearchLab og ekstern lektor v. Instititut for virksomhedsledelse, Aarhus Universitet
Moderator: Dorte Andreas, Næstformand, Skolelederforeningen

II – Hvad gør kunst og kultur for skolen og hvem griber opgaven?
Workshoppen vil tage udgangspunkt i PLC’ernes rolle som kulturformidler på skolen. Hvordan kan skole og kulturorganisationer skabe succesfuldt samarbejde? Hvad fungerer og hvad giver udfordringer, og hvad tænker skolelederen?
Mød: Kristian Toft, Skoleleder Mølleskolen, Ry;Birthe Bitsch Mogensen,konsulent, Børn og Skole, Randers Kommune; Maibrit Baagøe Schmidt Souschef Odense Musikskole; Kathrine Vestergaard Dahl, Souschef, Rising Skole, Odense.
Moderator: Karina Kiær, Pædagogisk Konsulent, CFU, UCSyd

III – Fra vision til daglig praksis
Workshoppen tager udgangspunkt i erfaringer og læringsudbytte fra partnerskaber på Fyn blandt kunstnere, kulturinstitutioner og skoler. Hør om praksis i Sønderborg kommune, hvor skoler, kunstnere og kulturaktører samarbejder om at skabe indhold med højt fagligt niveau gennem VidensBy Sønderborg.
Mød: Tatiana Chemi, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, Maj Britt Andreasen VidensBy Sønderborg, Oliver Jon Christensen, Koordinator House of Creativity Sønderborg; Anne Dorthe Bentsen, Faglig Vejleder, Broager Skole m. fl.
Moderator: Jens Juulsgaard Larsen, Videreuddannelseschef, UCSyd

Alle workshops vil veksle mellem oplæg, dialog og refleksion

KUNSTEN
Med Levende Musik i Skolen som arrangør vil dagen selvfølgelig få et pust af musik og så vil en af Danmarks bedste freestyle-rappere, Pede B, være med til at samle trådene.

15.25 Afrunding

16.00 Tak for i dag


ARRANGERET AF

Skolelederforeningen, Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre, Vidensby Sønderborg, Alle I Spil og LMS – Levende Musik i Skolen

TILMELDING
Gå videre til tilmelding her.

PRISER OG TILMELDING
Konferencen koster 975 kr. per person (inkl. moms)
Grupperabat: Tilmeld tre fra samme arbejdsplads, betal for to.
For festivaldeltagere: Konferencen er ikke en del af Musik i Tide Festival. Er du tilmeldt festivalen med en festivalpakke, kan du tilkøbe konferencen tirsdag for 500kr. Husk ved tilmelding at skrive i bemærkninger, at du er tilmeldt festivalpakken og derfor skal have rabat. Vær opmærksom på, at konferencen ligger samtidig med festivalens arrangementer, og tilmelder du dig konferencen, betragter vi dig derfor som afmeldt til festivalens koncerter og måltider den dag.