Kurser 2017
 

Kurser 2017

Mandag eftermiddag er der to kurser at vælge imellem sideløbende med præsentationskoncerterne på scenen Musik På Vej.

Kursus: Icebreakers

En legende tilgang til gruppedynamik, musik og bevægelse.

Mandag den 25. september kl. 14.45-17.45 inkl. kaffepause
Lokale: Ikke fastlagt
Undervisere: Kristoffer Fynbo Thorning og Tine Fris
Max antal deltagere: 40 personer
Pris: 565 kr.
Kræver tilmelding


Icebreakers er lege og øvelser, der på en sjov måde bryder isen og bringer personer i alle aldre tættere på hinanden gennem musik og bevægelse.

Musik, rytmik og dans er aktiviteter, der kræver, at man er på bølgelængde og dermed
er med til at etablere kontakt, samarbejde og fællesskab. Når vi spiller musik eller synger sammen, følger vi samme tempo, føler samme flow og er alle en del af samme soundscape. Når musikken spiller kan vi komme i kontakt med en understrøm af følelser, der forbinder os med de andre i koret eller musikgruppen. Resultatet er en følelse af harmoni og forening. Det er grunden til, at musikalske icebreakers er så effektive til at føre personer tættere sammen.

På kurset vil deltagerne blive introduceret til de bedste og sjoveste icebreakers, vi kender, målrettet musiktimerne i folkeskolen. Øvelserne vil være lige til at gå til at tage med hjem og bruge, og der vil være forslag til, hvordan de kan gøres enklere eller sværere, og hvordan de kan indgå i en progression fra uge til uge eller som en lille del af en enkelt lektion. Der vil være hilse-på-lege, puls-lege, bevægelses-lege, finde-på-lege, navnelege, lege med sang og klap og tramp, lege der bringer energien op, og lege, der skaber ro og koncentration.

Det får du med

Kursisterne vil få udleveret et ”hand out” med udvalgte øvelser fra workshoppen, ligesom det efterfølgende vil være muligt at købe bogen ”Icebreakers – En Legende Tilgang Til Gruppedynamik” inkl. online adgang til videomateriale.

Lad os sammen bryde isen!

Underviserne

Kristoffer og Tine er professionelle sangere i vokalgruppen Postyr. De er begge uddannede musik-og bevægelseslærere fra Det Jyske Musikkonservatorium og forfattere til bogen ”Icebreakers – En Legende Tilgang Til Gruppedynamik”, der er oversat til engelsk og tysk.


Læs mere: www.breaktheice.dk

Kursus: Lyt Verden Stor

Hvad er forskellen på at høre og at lytte?

Mandag den 25. september kl. 14.45-17.45 inkl. kaffepause
Lokale: Ikke fastlagt
Underviser: Morten Svenstrup
Max antal deltagere: 40 personer
Pris: 565 kr.
Kræver tilmelding


På dette kursus vil alle deltagere med egne ører, egne kroppe og i et helt særligt fællesskab opleve, hvad det vil sige virkelig at lytte. Ikke bare til musik, men til alle lyde omkring os, til hinandens stemmer, vores egne tanker og til vore kroppe.

Kurset tager udgangspunkt i lyttepraksissen Deep Listening, som er skabt af den amerikanske avantgardekomponist Pauline Oliveros med inspiration fra traditionelle kulturer fra hele verden. Deep Listening sigter mod at ‘lytte på så mange forskellige måder som muligt til alt, hvad der er muligt at lytte til - uanset hvad man laver’.

Da Deep Listening er en praksis, vil der kun indledningsvist være fokus på teori. Resten af kurset består af en stribe fundamentalt musikalske øvelser, der giver de bedst mulige rammer for at lytte. Blandt andet kommer vi til at opføre Sonic Meditations. Disse består af små tekstinstruktioner, som giver os mulighed for sammen at skabe smuk og nærværende musik af de lyde, der findes omkring os. Dette sker i krydsfeltet mellem et stærkt fokus og en legende og improvisatorisk tilgang.

Det får du med
Øvelserne har fokus på kropsforståelse, koncentrationsevne og fællesskabsfølelse og kan med få eller ingen korrektioner efterfølgende benyttes i undervisning i skolen.
Deltagere får udleveret en pamflet med en introduktion til formen, som kan bruges som afsæt til videreformidling.

Om underviseren
Morten Svenstrup er komponist, musiker og en inspirerende formidler. Udover sin universitetsgrad i sanseteori har han studeret krop og bevægelse i en årrække. Han er uddannet Deep Listening-underviser fra Rensselaer Polytechnic Institute, Troy, New York, under prof. Pauline Oliveros.