Værtskommune
 

Sønderborg Kommune

Sønderborg er med sine 27.000 indbyggere Sønderjyllands største by. Byen er vokset ud fra Sønderborg slot, der blev anlagt omkring år 1200. I byen er der et rigt kulturliv, der udfolder sig på de store scener Alsion, Sønderborghus, Sønderborg Teater og Mølleparken.
I hele 2017 er der Eventår i Sønderborg Kommune, hvilket betyder masser af kulturelle oplevelser heriblandt Musik i Tide Festivalen 2017. Derudover er kommunen kåret til Årets Ungdomskommune 2017 som anerkendelse af Sønderborgs store arbejde for at inddrage unge i beslutninger og sikre spændende tilbud til de unge i kommunen.

Sønderborg er også som den første kommune i Danmark blevet optaget i UNESCO-netværket Learning Cities, der fokuserer på bæredygtighed, medborgerskab og udvikling.

House of Creativity

I Sønderborg har man valgt at fremme den åbne skole samt kunst og kultur for børn og unge ved at oprette House of Creativity, hvis opgave er at:

  • understøtte fagene Billedkunst, Håndværk & Design, og Musik i folkeskolen.
  • udbyde kompetenceforløb for lærere i forbindelse med læringsforløb for eleverne.
  • planlægge og arrangere event og læringsforløb for elever.
  • hjælpe lærere og pædagoger med at formidle kontakter til de lokale kulturinstitutioner som et led i arbejdet med den åbne skole.
  • være koordinator for KulturCrew i Sønderborg.

Læs mere på: www.houseofcreativity.dk